FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Kinkhoestprint

0 | 5 | 10

Vaccinatie tijdens de zwangerschap

gepubliceerd op woensdag 13 april 2016

Een nieuwe Belgische studie bevestigt dat de aanbeveling van de Hoge Gezondheidsraad om zwangere vrouwen te vaccineren tegen kinkhoest, pasgeboren kinderen daadwerkelijk beschermt. Door deze vaccinatie worden zuigelingen beschermd tegen kinkhoest tijdens de eerste levensmaanden, vóór ze zelf worden gevaccineerd.

lees meer

Vaccinatie van zwangere vrouwen

gepubliceerd op maandag 4 mei 2015

Recente gegevens wijzen erop dat kinkhoest in ons land blijft circuleren met regelmatige epidemische opstoten. In 2014 werden meer dan 1.400 gevallen geregistreerd. Vooral bij kinderen jonger dan één jaar kunnen de gevolgen zeer ernstig zijn. Om pasgeboren kinderen te beschermen wordt vaccinatie van de zwangere vrouw aangeraden.

lees meer

Cocoonvaccinatie

gepubliceerd op vrijdag 2 mei 2014

De aanbeveling voor cocoonvaccinatie wordt onvoldoende gevolgd. Infecties met Bordetella pertussis blijven slachtoffers eisen. De HGR heeft in 2013 een nieuw advies uitgebracht waarin de vaccinatie van alle zwangeren wordt aanbevolen.

lees meer

Nieuwe epidemiologische gegevens

gepubliceerd op donderdag 5 december 2013

In de meeste geïndustrialiseerde landen wordt sinds enkele jaren een lichte stijging van het aantal gevallen van kinkhoest vastgesteld. Voor een deel gaat het om zuigelingen jonger dan 6 maanden; net in deze groep vertaalt kinkhoest zich in een verhoogd risico op ernstige morbiditeit en mortaliteit. De preventie vereist het vaccineren van zwangere vrouwen, het tijdig inenten van baby’s en hun directe omgeving, en een vroege diagnostiek van de infectie.

lees meer

Fiche van de HGR (fiche 9110 geactualiseerd in 2013)

gepubliceerd op donderdag 5 december 2013
De Hoge Gezondheidsraad heeft een nieuwe vaccinatiefiche over pertussis gepubliceerd. We publiceren hier een deel van deze fiche met de aanbevelingen, de doelgroepen en het vaccinatieschema. U kunt de hele fiche downloaden. Aanbevolen wordt de vaccinatie met het pediatrische DTPa-vaccin bij jonge zuigelingen stipt te starten op 8 weken kalenderleeftijd, ook voor (...) lees meer

0 | 5 | 10


Abonneer u op de nieuwsbrief