FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Opening nieuw European Plotkin Institute for Vaccinology

gepubliceerd op dinsdag 19 juli 2022

Prof. dr. Stanley Plotkin, ook wel de "peetvader van de vaccins" genoemd, heeft een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit Antwerpen en de Université Libre de Bruxelles. Dat gebeurde tijdens de opening van het nieuwe European Plotkin Institute for Vaccinology.

Het European Plotkin Institute for Vaccinology, met campussen in Brussel en Antwerpen, is een initiatief van beide universiteiten samen. Het doel is om de evaluatie en ontwikkeling van kandidaat-vaccins te versnellen. Het instituut bundelt klinisch, immunologisch en microbiologisch onderzoek. Er zullen ook proeven met gecontroleerde infectie op mensen plaatsvinden. Daarnaast zal het instituut wereldwijde samenwerking coördineren. Het instituut kostte 40 miljoen euro, waarvan 20 miljoen van de Belgische federale regering komt. Extra financiering is afkomstig van universiteiten, particuliere schenkingen en internationale instellingen.

Stanley Plotkin werd in 1932 geboren in de Verenigde Staten en groeide uit tot een van de meest vooraanstaande experts in de vaccinologie. Hij speelde een sleutelrol bij de ontdekking van de vaccins tegen rodehond, hondsdolheid, het rotavirus, polio, waterpokken en het cytomegalovirus.


Abonneer u op de nieuwsbrief