FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Seroprevalentie voor mazelen bij gezondheidspersoneel

gepubliceerd op maandag 20 juni 2022

13,3 procent van de Europese gezondheidswerkers zouden niet immuun zijn tegen mazelen. Dat blijkt uit een systematische review en meta-analyse over de seroprevalentie voor mazelen in de EU, gepubliceerd in Vaccine.

In de meta-analyse zijn negentien studies opgenomen. De prevalentie van mazelengevoelige zorgverleners was 13,3%, met als hoogste percentage 34% in Frankrijk en het laagste van 6% in Spanje. Vrouwen scoren iets beter dan mannen. Gezondheidswerkers die geboren zijn na 1980 lopen dan weer een hoger risico om niet-immuun te zijn.
De studie besluit dat personeelsleden die vatbaar zijn voor mazelen en de ziekte kunnen doorgeven, een ernstige epidemiologische zorg vormen, en dat meer inspanningen moeten worden geleverd om niet-gevaccineerden te identificeren en hun vaccinatie actief aan te moedigen.

Bron:
Bianchi FP, Stefanizzi P, Trerotoli P et al. Sex and age as determinants of the seroprevalence of anti-measles IgG among European healthcare workers: A systematic review and meta-analysis. Vaccine. 2022. 40(23): 3127-3141
https://doi.org/10.1016/j.vaccine.2022.04.016


Abonneer u op de nieuwsbrief