FR | NL
Home | Over Vax Info | Links | Contacteer ons

Actualiteitprint

Veiligheid en immunogeniciteit van Hexyon

gepubliceerd op woensdag 18 januari 2023

Een studie gepubliceerd in Expert Review of Vaccines onderzocht de immunogeniciteit en reactogeniciteit van Hexyon in primaire en boostervaccinschema’s, het gelijktijdig gebruik met andere kindervaccins en het gebruik bij immuungecompromitteerde zuigelingen.

Hexyon (Hexaxim, Hexacima) is een zeswaardig vaccin beschermt tegen difterie, tetanus, kinkhoest, poliomyelitis, hepatitis B en Haemophilus influenzae type b, en dat in België wordt gebruikt als primaire en boostervaccinatie bij zuigelingen van 8 weken en ouder.
Hexyon is zeer immunogeen voor alle toxoïden/antigenen en heeft een acceptabel veiligheidsprofiel. Het kan gelijktijdig met andere kindervaccins worden toegediend en kan worden gegeven als booster voor zuigelingen die zijn geprimed met Infanrix Hexa. Het wekt een vergelijkbare immuunrespons en veiligheidsprofiel op bij zuigelingen die positief zijn voor het humaan immunodeficiëntievirus (HIV). De auteurs besluiten dat Hexyon een acceptabel alternatief voor andere zeswaardige vaccins. Het heeft het voordeel dat het een kant-en-klare vloeibare formulering is, waardoor doseringsfouten en bereidingstijd worden geminimaliseerd.

Lees ook: Verschillen tussen hexavalente vaccins

Bron: Dakin A, Borrow R, Arkwright PD. A review of the DTaP-IPV-HB-PRP-T Hexavalent vaccine in pediatric patients. Expert Review of Vaccines. Online 26 december 2022.
DOI: 10.1080/14760584.2023.2161519


Abonneer u op de nieuwsbrief